Chlorella Vulgaris, Sorokiniana of Pyrenoidosa

Meer dan 100 soorten van Chlorella zijn beschreven

Meer dan 100 soorten van Chlorella zijn beschreven, waarvan de meeste moesten worden herzien.

Verschillende soorten van elkaar onderscheiden, werden verschillende eigenschappen als bijvoorbeeld de ultrastructuur van de celwand ultrastructuur van pyrenoiden, de chemische samenstelling van de celwand, serologische kruisreacties de fysiologie, biochemie, morfologie en moleculaire biologie.

In 1992, onder andere, werden verschillende afzettingen algenculturen genaamd "Chlorella Pyrenoidosa" onderzocht, waaruit blijkt dat culturen Chlorella genaamd Pyrenoidosa moet worden ingedeeld in zeer verschillende soorten. Zo bijvoorbeeld kon stammen van Chlorella identificeren als vulgaris, die oorspronkelijk was ingediend onder de naam "Chlorella Pyrenoidosa."
Een groot deel van algenculturen Chlorella Pyrenoidosa in feite behoorde tot de soort Chlorella Sorokiniana, en omdat "Chlorella fusca" niet langer is ingedeeld in het genus Chlorella, maar in het geslacht Scenedesmus dat er nauw mee verwant is (Kessler & Huss, 1992).

Met andere woorden, volgens de laatste bevindingen bestaat "Chlorella Pyrenoidosa" uit soorten en stammen van verschillende algengroepen.

Momenteel zijn de drie soorten: Chlorella Vulgaris, Chlorella Lobophora en Chlorella Sorokiniana (Krienitz et al.., 2004).

Sinds 1999, slechts drie soorten en Chlorella Kessleri nog steeds opgenomen in het geslacht Chlorella (Huss et al.., 1999).
Volgens Beijerinck is Chlorella Vulgaris de soort die naam geeft aan het geslacht en de soort zoals het is ingediend zogenaamde "type" van de officiële collecties. Dit is geïsoleerd en beschreven voor de eerste keer in 1889 in Delft (Nederland) door Prof MW Beijerinck.

Referenties onderzoek Chlorella Vulgaris

E. Kessler Huss & V.A.R. 1992. Vergelijkende Fysiologie en Biochemie en taxonomische indeling van de Chlorella (Chlorophyceae) stammen van de cultuur collectie van de Universiteit van Texas in Austin. Journal of Phycology 28: 550 tot 553.

Huss VAR, Frank C., Hartmann EG, Hirmer, M. Kloboucek, A. Seidel BM Wenzeler P. Kessler & E. 1999. Biochemische taxonomie en moleculaire fylogenie van het genus Chlorella sensu lato (Chlorophyta). Journal of Phycology 35: 587 tot 598.

Krienitz L. Hegewald EH; Hepperle D., Huss VAR, T. Rohr Wolf & M. 2004. Fylogenetische relatie van Chlorella en Parachlorella gen. November (Chlorophyta, Trebouxiophyceae). Phycologia 43: 529-542.

Chlorella bestellen in Brainfit Gezondheidswinkel

Bestellen gezondheidswinkel